Taina "Clarvederii"

Credinta in existenta, pe langa vederea obisnuita, si a unei „clarvederi” ce i-ar ajuta pe initiati sa vada prin lucruri si oameni, chiar cu ochii inchisi, dateaza de milenii, avand radacini adanci in multe culturi, cu precadere in cele orientale. Nu este deci de mirare faptul ca in aceste culturi o trasatura fundamentala a zeilor, semizeilor si eroilor civilizatori ori a marilor initiati, o constituie prezenta unui „al treilea ochi”. Multe personaje mitologice sunt infatisate, in statui si picturi, avand in mijlocul fruntii un ochi – supranumit „lumina intelepciunii” sau „ochiul lui Shiva”, in traditiile vedice, gratie caruia ele puteau vedea intregul Univers, trecutul, prezentul si viitorul.Acest organ special este considerat raspunzator de o serie de capacitati extrasenzoriale, de tipul telepatiei si telekineziei, iar cei care au incercat sa-l redescopere si sa-l puna in valoare au capatat puteri de-a dreptul supranaturale. Vestea buna este ca, prin practicarea unor exercitii spirituale oricare dintre dv. poate dobandi asemenea puteri care-l pot face asemeni zeilor...Deasemenea exista si anumite plante care contin DMT, precum Ayahuasca, care pot activa acest "Al Treilea Ochi" (asociat Glandei Pineale) responsabil de "Clarvedere".


Orbii „vad” mai bine lumile invizibile

Cei pasionati de tehnicile spirituale stiu ca dezvoltarea vederii interioare cunoaste mai multe stadii. Un prim stadiu ar fi acela in urma insusirii careia persoanele ce incearca sa-si deschida „al treilea ochi” incep sa distinga aura energetica a fiintelor vii. Aceasta aura isi schimba culoarea si forma, functie de starea fizica si emotionala resimtita in acel moment. O a doua treapta ar fi privirea mediului inconjurator din perspective imposibil de atins in conditii fizice normale, de pilda din interiorul unei statui sau de la inaltimea zborului unei pasari.

Cei care au atins aceasta stare pot vizualiza de asemenea gandurile, ca niste forme de diverse dimensiuni si forme, de culori diferite – albe sau verzi-albastrui cele benefice, rosii si chiar negre, gandurile rele. Dupa multe luni si chiar ani de antrenamente intense, initiatii care si-au deschis cel de-al treilea ochi suficient de mult pot vedea, cu deosebita claritate, evenimente petrecute, in acel moment, la distante uriase de ei si citi gandurile altor oameni.Interesant e faptul ca, dupa cum dovedesc studiile facute de parapsihologi, oamenii lipsiti de vederea fizica isi pot dezvolta mult mai repede si mai usor aceasta vedere spirituala – exemplele cele mai concludente care pot fi date in acest sens sunt cele ale bulgaroaicei Vanga si ale clarvazatoarei Valentina Garlea, de la Iasi. In fine, cel de-al patrulea stadiu de deschidere a „ochiului lui Shiva” este atins de foarte putini oameni. Probabil ca exista, la ora actuala, pe intreaga planeta, mai putini initiati care au atins acest stadiu decat degetele unei maini... Practic, cei care reusesc sa ajunga pana acolo cunosc absolut toate tainele Universului, pot calatori cu puterea mintii in trecut, prezent si viitor. De prisos sa spunem ca nici unul dintre ei nu-si va trambita in fata lumii aceste calitati de domeniul incredibilului...Taina „lacasului Sufletului”

Dar ce spune stiinta despre acest misterios „al treilea ochi”? Unii oameni de stiinta presupun ca el ar fi de fapt epifiza sau glanda pineala. Primele cercetari asupra epifizei au fost derulate, pe la 1890, de catre savantii germani. Ei au remarcat ca epifiza, un organ nu mai mare de cativa milimetri, in forma de para si avand culoarea rosu-inchis, se gaseste in interiorul cerebelului, intr-o cavitate micuta, in spatele si deasupra glandei pituitare, aflate inapoia radacinii nasului.

Teoretic, glanda pineala este responsabila doar de prelucrarea serotoninei, in vreme ce presupusul sau rol in dezvoltarea abilitatilor Psi continua sa reprezinte o enigma, fiind deocamdata insuficient analizat. Inteleptii antici credeau ca ea reprezinta conexiunea fiintei umane cu „taramul gandurilor”, iar Descartes o numea „lacasul Sufletului”. Savantii au inceput sa fie interesati de aceasta problematica in momentul in care au descoperit in interiorul glandei pineale niste particule foarte fine, numite „nisip cerebral” (acervulus cerebralis).

De fapt era vorba despre structuri cristaline cu proprietati neobisnuite, care par responsabile de declansarea unor capacitati precum telekinezia sau telepatia, dar sunt si sensibile la efectele hipnozei. Alti oameni de stiinta cred ca epifiza ar fi fost candva un al treilea ochi fizic, care cu timpul s-a atrofiat, fiind „inghitit” de creier. Ei aduc, in sprijinul acestei teorii, argumentul asemanarii structurale dintre glanda pineala si globul ocular, ambele organe avand cristalin si receptori pentru perceptia culorilor. Nu intamplator, s-a remarcat, in cursul experientelor efectuate, ca epifiza este foarte sensibila la semnalele luminoase, ca si ochii.


Trezirea ochiului interior

Ce anume declanseaza insa activitatea glandei pineale? Asa cum am vazut, exercitiile spirituale speciale, meditatia dar, in mod straniu, si unele accidente suferite la cap. Faptul ca in general copiii manifesta mai des puteri extrasenzoriale, care dispar odata cu inaintarea in varsta a fost pus in legatura cu reducerea dimensiunilor glandei pineale, pe masura ce organismul uman se dezvolta. Pentru a activa „al treilea ochi” si a percepe dimensiuni superioare de constiinta, glanda pineala si corpul pituitar trebuie sa vibreze la unison, fapt dobandit prin meditatie si relaxare.

Se creaza astfel un camp magnetic iar fortele pozitive si negative care interactioneaza devin suficient de puternice pentru a produce – in mod asemanator cu fenomenul de declansare a fulgerelor – o veritabila „iluminare interna a capului”. Atunci cand au atins acest nivel de pregatire spirituala, initiatii pot efectua voiaje astrale, luand infatisarea unui glob luminos. Primul pas in directionarea energiilor interioare, pentru a activa „al treilea ochi” il constituie exercitiile de vizualizare a obiectelor, fiintelor si chiar evenimentelor.

Dezvoltarea celui „de-al treilea ochi”, imaginatia si vizualizarea sunt ingredientele de baza care permit separarea de corpul fizic. Pe masura ce ajungem sa vizualizam mai bine ceea ce ne-am propus vom intra pe un fagas nou, patrunzand in sfere superioare ale constiintei. Aceste sfere superioare corespund unor ritmuri deosebite ale creierului, asa numita „stare theta”, cand organul de gandire este profund relaxat, glanda pineala se activeaza si separarea corpului astral devine naturala. Un exercitiu extrem de simplu de „trezire” al celui de-al treilea ochi poate fi practicat stand cat mai confortabil, pe o suprafata plana si tare, cu pleoapele inchise si atentia concentrata asupra punctului de la imbinarea sprancenelor.Alungati toate gandurile din minte si focalizati-va atentia exclusiv asupra acelui punct, unde se afla glanda pineala. Cei care au experimentat asemenea exercitii spun ca au resimtit senzatii de presiune, furnicaturi si pulsatii in spatele fruntii. Curand, folosind tehnici specifice de respiratie din yoga, zen si alte tipuri de meditatie, ei au reusit sa accelereze fluxul de energie vitala (Chi) in asa fel incat sa simta vibratiile energetice care pot veni si din partea unor entitati invizibile, nu doar a unor fiinte materiale.

Clarviziunea rămâne aşadar şi-n epoca ştiintei un mister ce se susţine continuu tocmai prin faptul că se dovedeşte nu o dată furnizor de evaluări corecte. Fenomen psihic sau probabilitate ce se întâlneşte la un moment dat, obligatoriu, cu o realitate în curs de fiinţare, har ceresc sau particularitate a omului, privilegiu sau accident, clarviziunea rămâne cel mai incitant fenomen în toate epocile evoluţiei istorice a oamenilor

3 comentarii:

  1. ...Este clar ca trebuie sa exersam dedublarea astrala ,pentru a avea acces la toate abilitatile Fiintei din noi ! Traim intr-o realitate grosiera ,iluzorie care trebuie depasita pentru ca gandurile sa se produca instant ! Si, nu inainte de a invata sa ne controlam aceste ganduri ,sa le identificam care sunt ale noastre ,caci mai mult de 80 % din gandurile care graviteaza in mintea noastra sunt ale sistemului ,ale matricei ...

    RăspundețiȘtergere
  2. .....Eu am incercat pt prima data relaxarea intins pe spate ,...inafara faptului ca intradevar ma relaxat ,am avut si senzatia de transpiratie in mijlocul fruntii.si foarte putine furnicaturi...o sa continuii

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru comentariu !