Samanii din Carpati

Articol preluat de la http://carlakia.wordpress.com

Tràim intr-o perioadà criticà a istoriei Umanitàtii. Crizà este in primul rand existentialà, iar fiinta umanà a pierdut sensul vietii. Tehnologia a luat loc capacitàtilor extrasensoriale ale omului ce acum depinde de altii. Pàna acum o sutà de ani omul mai avea posibilitatea de a se adapta naturii. In zilele noastre societatea incearcà sa creeze omului noi necesitàti iar fiinta umanà continuà sà slàbeascà din punct de vedere energetic, devenind tot mai firavà din punct de vedere genetic. Scoala se bazeazà pe logicà si control, se insistà cu formalitàtiile dar tinerii ar trebui sa invete sensul vietii si sa studieze capacitatea de a supravietui in mijlocul naturii.

Lipsesc punctele de referintà iar adevàratii maestrii sunt putini. Se tràieste un stil de viatà consumistic bazat pe extreme: ori dogme religiose ori materialism rigid. Insà in ultimul timp a apàrut o deschidere inspre nou, inspre un tip de spiritualitate universalà si inspre paranormal. Multe persoane s-au incarnat pentru a da noi puncte de referintà.

E timpul reintoarcerii Samanilor, cei ce vin sa ne reaminteascà de originile si ràdàcinile noastre si sunt precursorii unui timp nou ,al reinnoirii spiritului.


Cuvantul Saman este compus din douà pàrti: Sha – in extremul orient inseamnà experientà profundà, transcendent, probà, calitate, dar, har, iar Man.,manus, om, fiintà umanà. Unind aceste douà pàrti saman inseamnà Om cu experientà profundà. Pentru siberieni, tungusi, buriati, saman inseamnà om ce vorbeste cu spiritele si are puterea de a vindeca. In sens ancestral, samanul este cel ce isi cunoaste propria moarte sau cel ce s-a intors din moarte.

Samanul provine din transcendent, din puterea teluricà a Pàmantului mamà, Glia, asa cum o defineste Eliade in Istoria religiilor. Samanul este o calitate ce se adaugà persoanei umane, in urma unei chemàri la care omul a ràspuns. Samanul este o stare de constiintà de simbiozà cu forzele naturii. El este initiat in misterele vietii si ale mortii. Intotdeauna, originea samanului prin excelentà este ancestralà.

Dupà cele mai vechi traditii, samanul este o fiintà de origine femininà si incarneazà Pàmantul la originile sale. In perioadele cele mai vechi ale umanitàtii samanul era femeia initiatà in misterele vietii si ale mortii si era numità mama cea mare, bunica, femeia cea mai in varstà sau cea mai inteleaptà. Statuietele Zeitei mamà descoperite in Orientul Mijlociu reprezintà Samana, dar Samanul poate fi atat o femeie cat si un bàrbat.


Samanul isi incepe aventura cu prima initiere ce are loc in momentul in care candidatul acceptà chemarea spiritului. La scurt timp dupà aceastà acceptare el trece printr-o experientà puternicà legatà de transcendentà. In general, viitorul saman se simte dus de spirite in alte dimensioni si de multe ori devorat si recompus. Dupà acest inceput, pentru cà initiere inseamnà a incepe un parcurs, el invatà sa se cunoascà pe sine insusi, primeste un nume nou ce reprezintà puterea sa, specializarea sa si invatà sa vadà dincolo de materie si sa cunoascà entitàtile ce il vor ghida in viata de saman. Apoi invatà care sunt instrumentele sacre de care are nevoie, cum sa le foloseascà, cuvintele de putere, riturile sacre, dar in special invatà legile care guverneazà lumea si ALTARUL STRAMOSILOR. In timpil vietii sale, samanul v-a primi mai multe initieri urcand treptele samanismului. In general sunt treisprezece initieri iar marii samani le iau pe toate. Samanul se maturizeazà si isi completeazà parcursul in general in circa treizeci de ani de la prima initiere. Apogeul samanului este la circa cincizeci de ani.

Primul loc de putere al samanului este in sine insusi, apoi el isi extinde puterea in jurul sàu pe raza aurei, pe circa trei metri, cu timpul umple casa unde locuieste si apoi se extinde pe o razà de circa treisprezece metri. Tot asa mai departe, samanul isi extinde puterea asupra intregii comunitàti pe care o conduce in mod spiritual iar o datà cu maturitatea, aura sa ajunge panà la Orizont. Marii Samani au incorporat planeta in aurà. Locul de putere pleacà din spirit, se manifestà la nivel terestru prin centrul focului sacru iar la nivel cosmic prin soare. Intotdeauna samanul pleacà din centru iar marele simbol al samanului este ochiul. El se incarneazà de obicei in acvilà si in sarpe iar apoi in DRAGON pentru cà ei zboarà la mare inàltime iar samanul invatà ce este libertatea si ce inseamnà sa vezi de sus.


Samanul invatà sa se vindece singur cu ajutorul spiritelelor ce il ghideazà iar apoi ii va ajuta pe altii. El vindecà mai intai sufletul si apoi trupul cum fàcea Hristos ce era un Saman Ancestral. Samanul vindecà cu puterea spiritului ce e activ in el si impune mainile, se roagà cu putere, cere, comandà forzelor naturii, ia asupra sa ràul din bolnav si il dizolvà. Foloseste puterea cuvantului, a ritualului sacru, tàmaierea, sunetul tamburului, puterea aurei si capacitatea de a penetra campul auric al bolnavului. Pentru saman boala este o energie externà ce a pàtruns in corpul cuiva sau doar un dezechilibru energetic. Samanul este capabil sà càlàtoreascà in lumea celui pe care vrea sa-l vindece, dar are nevoie de o motivatie si cere celui bolnav sà se reconexeze spiritului pentru cà nu existà boalà decat prin pierderea centrului.

Samanul are grijà de bunàstarea comunitàtii iar dupà ani si ani lasà un urmas in locul lui ce va deveni saman pentru comunitate. Atunci el incepe pregàtirea finalà pentru transmutare. Transmutarea are loc doar dacà samanul a complectat toate cele treisprezece initieri. Dupà trecerea in cealaltà dimensione samanul va continua sa ajute comunitatea si va face parte din altarul stràmosilor.

Aici in Carpati au existat din totdeauna samani. Ei i-au invàtat pe daci cà sunt nemuritori si au pus bazele Kogaionului, locul sacru din Carpati. Vechii samani din Carpati vin din alte dimensiuni si au ràmas ascunsi timp de milenii pentru cà omul s-a indepàrtat de naturà si de viatà. A ajuns momentul ca ei sa reintre in aceastà dimensiune, sa iasà din umbrà si sa ajute la reinnoirea spiritului. Ei sunt stràmosii dacilor, aveau ca si simbol dragonul, balaurul, semnul puterii spirituale pus sub semnul focului si au protejat acesti munti devenind gardienii Carpatilor.

29 de comentarii:

 1. Esti o descendenta a samanilor din Carpati ,detii o astfel de planta si ai cunostinte despre utilizarea ei ? :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sunt un aspirant la aceasta cunoastere straveche care acum s-a pierdut in mare parte.

   Ștergere
 2. Buna Bunica Ayahuasca :)
  Felicitari pentru acest minunat blog pe care l-ai creat! Ma bucur ca sunt persoane in Romania interesate de asa ceva si sper sa auzim de cat mai multe experiente cu ayahuasca!
  Multa sanatate si iubire!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Si eu ma bucur ca sunt persoane ca tine care apreciaza si sunt interesate de o astfel de cunoastere.
   Iti doresc si tie multa iubire sanatate si experiente spirituale paradisiace.

   Ștergere
  2. multumesc pentru informatiile pe care le postezi; este un subiect interesant mai ales ca in ultima vreme am tot citit despre ayauhasca la inceput cu ochi de observator (deh filtrul programelor sociale) ca apoi sa ascult povestirile celor care au fost acolo...acum stiu: vreau si eu sa incerc experienta in Peru, pacat sa treci pe planeta asta si sa nu le incerci pe toate;..

   cu bine
   s.

   Ștergere
 3. buncuta ayauhasca,nu carecumva fumezi matale etnobotanice??? ca in romanica au patruns o multime de sarlatani. care ne vind fel de fel de iluzii. dece nu-ti faci cunoscut pe bune profilul. ca sint sigur/a ca nu faci mataluta nimic pe degeaba.hai ca te pup, din multa mea iubire, cu care ne-a inzestrat divinitatea.

  RăspundețiȘtergere
 4. satana are mare putere pe pamant ca sa insele intreaga omenire si se foloseste de cuvantul lui Dumnezeu. Sa ne fereasca Dumnezeu oameni buni pt ca Isus Hristos este singurul si prin El ajungem la Tatal doar prin El. In numele Lui Isus Hristos feriti-va de tot felul de inselaciuni si de vraci

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. da da ai dreptate satana este, si vrea sa fie
   Anonim

   Ștergere
  2. Fac pariu ca si jesus si`ar fi dat cu ayahuasca...dar nu a avut...asa ca si-a dat cu biciul....

   Ștergere
  3. Ce gandire primitiva ai mai baiete. Cei din Peru sunt in general mai inapoiati seamana cu tine, beneficiile leacurilor si-au spus cuvantul asupra lor acum merg cu Bentley in fiecare zi atunci cand sunt in transa. Baga-ti si un belciug in nas ca sa fi macho.

   Ștergere
 5. prietena mea a ramas paralizata in urma unui accident crezi ca se poate face ceva .iti multumesc doamne ajuta

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. samanii astia de ce nu au putut impiedica taierea masiva a padurilor?

   Ștergere
 6. Bunica Ayahuasca,am avut multe experiente paranormale dealungul vietii incepand cu varsta de 9-10 ani pana pe la 42 aproximativ,acum am 52.Le recunosc ca fiind paranormale comparandu-le cu experientele altor persoane publicate in media si in carti pe care le-am citit.Presupun ca am avut si experienta mortii pe la varsta de 18 ani.Am avut experiente pe care nu le-am putut duce pana la capat din cauza fricii si neincrederii de la vremea aceea cand nu stiam ce inseamna.Nu am vorbit niciodata cu un specialist despre asta desi inca ma pasioneaza aceste lucruri si unora dintre experiente care s-au repetat chiar le duc dorul...Citind acum articolul despre samani m-am hotarat sa cer parerea unora care se pricep mai bine si incep cu tine.Crezi ca esti in masura sa ma consiliezi?

  RăspundețiȘtergere
 7. eu am simtit aceste lucruri pe pielea mea si am incercat sa fiu mai bun cu tot ce ma incpnjoara.locuiesc perpendicular pe virful omu si vad cind munti cresc si scad

  RăspundețiȘtergere
 8. Bunico mai traiesti..?, citi ani ai..?

  RăspundețiȘtergere
 9. Unde sunt samanii din Carpati???
  Despre ce vorbim???
  V-ati luat cu vorba si subiectul s-a cam evaporat.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. au plecat in concediu prin univers si intre timp ,astia le-au distrus cuibul din Carpati,au taiat padurile,asa ca nu se mai intorc ca nu le place la vedere.

   Ștergere
 10. Salutare la toti!
  Ayahuasca pentru mine a fost o experienta magica ce m-a intors in timp si m-a conectat cu originele mele, trecand prin bunici , strabunici pana ajungand la Pamant. Mi-am dat seama ca suntem din Pamant si acolo o sa terminam. Ce ne misca este Spiritul nostru. Asa ca respectand Naura si intreg Universul suntem in armonie toti cu tot ce ne inconjoara.
  Oricine a ajuns in contact cu informatii de genul asta, un semnal are. Urmeaza-l!!
  Dragoste si armonie pentru toti!!
  Mirela

  RăspundețiȘtergere
 11. Buna. Am cateva intrebari pe care as vrea sa ti le pun intr-un cadru privat. Nu am folosit niciodata blog si nu ma pricep, dar exista o metoda pentru vorbit pe privat? Sunt in cautarea adevarului sau in cautarea constientizarii adevarului si nu mai pot continua traiul in felul in care ma manifest sau nu ma manifest acum. Scriu oricui simte ca are ce sa raspunda.

  RăspundețiȘtergere
 12. Salut,cu adevarat ca mai e posibil sa intalnesti samani in Romania. Da ani de zile caut persoane de asemenea ,Dar ce am gasit simt persoane care se ofere sa ma ajute ,Dar nu reusesc prea bine.... Nu cumlva stii vriun/o adevarat Saman in Romania sau in afara... Multumesc anticipat

  RăspundețiȘtergere
 13. http://www.quelle-der-seele.at/workshops.html

  RăspundețiȘtergere
 14. Your blog is extremely brilliant especially the quality content is really appreciable.ayahuasca-experience/

  RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru comentariu !